Thursday, October 22, 2009

A New Chapter

alamak,seriusnye muka..hehe

Salam alaik...akhirnya stelah 4 bulan x update blog nie,ak kembali mnulis buat ke sekian kali nye (cewah..hehe)..bkn nye mrajuk ke hape,cm byk mende yg blaku slepas 'itu' ak x mampu nk kongsi bersama2,ntah nape tetibe ak jd bukan 'ak'..life is quite miserable,self-confidence pun ilang,but thx 2 my family n frenz who keep on supportin me till now..now,i had emerged to the surface of misery,where beyond is where i can find happiness ( skali lg....cewah..haha)..n trima kasih gak buat yg sudi mmbaca blog nih, sori sbb lmbt update(smalam dh genap 40 org tnye nape ak x update2 blog..huhu)..

spnjang 4 bulan nie,well lets say,mcm2 dh blaku..mcm2 mende ak nk share ngan smua tp mgkn x muat kot nk tulis smua dlm st post..xpe lah,lets past be past n lets focus on present n future ( nape ak nih,ayat dh mcm2 skarang~~)..tp nk jugak lar cite skit2,biar gmbr2 yg mnceritakn ek...ouh sblm 2,cite psl gmbr,jgn pelik ak skarang nie mcm dh tukar profession..dh jd mcm photographer lar plak,keja dok snap gmbr jer..ak msh bcita2 jd dokter,cm skarang wat hobi ms lapang (atau mgkn bisnes kecil2an lepas nie),ak ak photography..ye lar,baru2 nie berlaku....errr cmne nk ckp ek...dpt rezki lebih kot,alhmdulillah..huhu..bbrapa bln lepas,ak dpt beli DSLR jenis canon EOS 500D..camera lah..hehe..



n ak rs mcm st langkah yg btul(sbnarnye slh kot..hehe) beli mende nie,sbb ak dh bwk simpan byk snyuman dlm2 gmbr2 yg ak ambik,byk kgembiraan yg dh trcipta n ak sndiri pun happy..org kt,do things that will make u happy,not the things that will make u regret kn?..alhmdulillah,kamera nie pun bkn jer dh byk berjasa kt diri ak sndiri,utk PKPMI pun ade,utk JPA pun ade,utk family ak pun ade,n utk kwn2 ak..mgkn pasnie dia perlu berjasa utk ak plak,mgkn nk gunakn skit skill2 yg ade(x sberapa pun..:p) utk hasilkn duit skit..ye lar,utk byr blk mende nie jgak sbnarnye..hehe..n hrp korang leh lar support yeh pe yg ak akn wat nih..huhu
jd skarang ak nk tnjukkn gmbr2 yg ak dh amik n skaligus crita2 yg dh berlaku slama 4 bulan nie,nk crita satu2 pun ssh kot,tgn dh 'berkarat' dh lm x mnulis..makalah pun dok copy paste jer..(ops~)..hehe..

Ak sudah jd uncle!..huhu
Bercuti di Jogjakarta

with kecoakopro (tnpa saer..n pejo..hehe)

Bersahur kt Burger King

Dinner ngan JPA

Selamat ari raya!

love life? hmm wat ms nie hanya utk Dia yg mncipta,dan family..ak msh hepi mcm nie,wat ms nie lar tp not for long..hanya Dia n diri ak sndiri yg tahu..:) yg 2 nnt ak akn cerita dlm next post plak yer,insyaAllah bkn dlm ms tdekat,bkn dlm 4 bulan lg..hehe..n dlm ksempatan nie ak nk ucapkn tahniah buat sahabat ak time kt SASER dl yg br jer langsungkn perkahwinan,Shahid..tahniah ak ucapkn,smoga berbahagia hingga anak cucu,insyaAllah ak doakn..n utk sahabat st lagi Yusri,yg dh pun brtunang,cpat2 lar wat majlis nasi minyak yer..hehe..okay,rmi yg dh kawin n btunang,klu yg berpacaran 2 apekn lg kn,siap ak dgr dh de yg btukar2 lg pun..:p x tmasuk yg dh break pas2 smbung blk kn(ehem2 apis,ak tau cite ko..hehe)...tp pe2 pun,ak doakn smoga korang bhagia dgn hidup msng2 n capai matlamat hidup msng2..moga st hari nnt,kita smua dipertemukn,insyaAllah dlm keberkatan dan kerahmatanNya..smp cni dl...salam

Selamat pengantin baru...:)

"If you spend time getting ready to be perfect
and do not start out to accomplish your dreams,
you will find out later that you could have accomplished
your dream if you had just acted."
David DeNotaris



-Sebuah titik permulaan baru-